Werkwijze

Argentinië, Chili, Uruguay en (het zuiden van) Bolivia zijn voor ons zeer bekende landen die we al sinds vele jaren bezoeken. Sinds 2015 wonen en werken we deels vanuit Argentinië, om weer nieuwe, mooie, onontdekte plekjes te zoeken én te vinden. Of om ergens weer terug te keren en te zien of zaken zijn veranderd. Op deze manier blijven we de vinger aan de pols houden en kunnen we u van de mooiste en meest recente informatie voorzien.

Door onze persoonlijke band met unieke lokale relaties in onze landen, kunnen wij ervoor zorgen dat geen reis hetzelfde is. Hierbij streven we ernaar deze voor een zo optimaal mogelijke prijs-kwaliteitverhouding aan te bieden, waarbij we geen concessies aan kwaliteit willen doen. Uiteraard staan uw wensen en interesses voorop.

 • Alles op maat
  Met Amedida Travel reist u geheel naar eigen wens. 'A medida' betekent in het Spaans dan ook 'op maat': uw reiswensen staan centraal en dus is in principe vrijwel alles mogelijk. 
  Van vluchten gecombineerd met (enkele) accommodaties, waarbij u vrij bent om de reis zelf verder in te vullen, tot het laten samenstellen van een geheel verzorgde reis. Transfers en excursies zijn mogelijk op zowel privébasis (dwz uw eigen gezelschap), als in (internationaal) groepsverband. Uiteraard is een combinatie hiervan eveneens een optie.

  Natuurlijk kunt u ook met eigen reisideeën, speciale routes en/of groepssamenstellingen bij ons terecht. Wij gaan graag voor u aan de slag!
   
 • Groepsreis?
  Wanneer u gewend bent om mee te gaan met een groepsreis is het misschien een 'eng' idee om individueel naar Zuid-Amerika te reizen. Niets is minder waar. 
  Wij zorgen ervoor dat u tijdens uw vakantie onder uitstekende begeleiding kunt genieten. Zo wordt u bijvoorbeeld opgehaald van een luchthaven en naar uw accommodatie gebracht. Of u wordt vanuit uw hotel volledig begeleid voor een mooie excursie, om vervolgens aan het einde van de dag weer bij het hotel te worden teruggebracht.
  Verder bent u vrij om uw eigen reisprogramma met ons samen te stellen en dus niet afhankelijk van een al vastgestelde route. Bovendien hoeft niet een bepaald aantal deelnemers te worden bereikt, voordat de reis doorgaat: uw reis vertrekt altijd!

  In geval van calamiteiten is er een lokaal aanspreekpunt, dat 24 uur per dag voor u klaarstaat.
   
 • Privé-excursies en -transfers 
  Tijdens privé-excursies en privé-transfers wordt u begeleid door een persoonlijke (Engelstalige) gids. Deze gids verschilt per bestemming en activiteit en heeft een uitgebreide kennis van de plaatselijke omgeving. 
  Privé-excursies en -transfers kunnen in uw hele reis worden opgenomen, maar uiteraard ook in delen daarvan.

  De privé-offroadtrips worden al jarenlang vrijwel allemaal uitgevoerd en begeleid door Jorge. Met name in het noorden, midden en westen van Argentinië, delen van Chili en het zuiden van Bolivia. Mocht hij onverhoopt niet beschikbaar zijn, dan zal Daniel uw Engelstalige gids/chauffeur zijn.

  In Buenos Aires werken wij al lange tijd met onze chauffeur Oscar. Hij haalt u bijvoorbeeld van het vliegveld, maar rijdt u ook naar andere delen in de stad. Ook is hij de chauffeur voor onze privé-citytours per auto. De begeleidende gidsen zijn Nederlanders die al jaren in de Argentijnse hoofdstad wonen. Wanneer Marina zelf in Buenos Aires is, zal zij u zeer waarschijnlijk begeleiden tijdens een tour door de stad.
   
 • Accommodaties
  In uw reis kunt u variëren met het accommodatieniveau. Zo is het geen enkel probleem een 3-sterrenhotel op de ene bestemming te combineren met een exclusieve 5-sterrenlodge elders.
  Mocht een accommodatie van uw voorkeur volgeboekt zijn, dan zoeken wij via ons lokale netwerk naar een passend alternatief.

  Omdat diverse accommodaties kleinschalig zijn en een beperkte capaciteit hebben, zijn zij sneller volgeboekt. Wij raden daarom aan uw reis tijdig te plannen, liefst minimaal zes maanden van tevoren.

 • Vervoer
  Voor de intercontinentale vluchten werken wij samen met KLM. Dit betekent een rechtstreekse verbinding van Amsterdam naar Buenos Aires. Van hieruit kan naar alle delen van Argentinië, naar Uruguay (Montevideo) of overige landen binnen Zuid- en Midden-Amerika worden gevlogen. Air France vliegt via Parijs naar Montevideo.
  Wanneer u liever een andere reisroute of luchtvaartmaatschappij verkiest, kunnen wij u uiteraard ook van dienst zijn.

  Het openbaar vervoer in Argentinië, Chili en Uruguay bestaat voornamelijk uit binnenlandse vluchten en busvervoer. Het is ook heel goed mogelijk delen van de landen per huurauto te verkennen.
  Het vervoer tussen Argentinië en Uruguay vindt plaats per vliegtuig of snelle, comfortabele ferry (bijv. in een uurtje van Buenos Aires naar Uruguay). 

 • Calamiteit?
  Tijdens uw reis heeft u 24 uur per dag een lokaal aanspreekpunt als dit nodig mocht zijn. Hiervoor werken wij samen met gerenommeerde en zeer ervaren lokale agenten, die in geval van een calamiteit altijd voor u klaarstaan.

 • Landen combineren?
  Mocht u bijvoorbeeld Costa Rica, Brazilië of Peru willen bezoeken, al dan niet in combinatie met Argentinië, Chili, Bolivia of Uruguay, dan kunnen wij dit ook voor u verzorgen. Met behulp van ons lokale netwerk in Zuid-Amerika kan een mooie reis op maat worden samengesteld. Verschillende van onze klanten gingen u al voor! 
Reisvoorstel/boeking

 • Onze ervaring is dat persoonlijk contact met u van groot belang is voor het samenstellen van uw reis op maat.
  Nadat u via het informatie- of contactformulier, telefonisch of per e-mail uw reiswensen kenbaar heeft gemaakt, zullen wij contact met u opnemen om een zo compleet mogelijk beeld van deze wensen te krijgen. Vervolgens zorgen wij voor een eerste reisvoorstel.

  Omdat wij veel tijd en energie in onze reisvoorstellen steken en we deze alleen voor onze échte klanten willen maken, berekenen wij tussen de € 90,00 en € 150,00 aan advieskosten, afhankelijk van het verzoek. Wanneer u overgaat tot het boeken van de reis, wordt € 50,00 van het eerder betaalde bedrag van de totale reissom afgetrokken.

  Bij het akkoord gaan met onze offerte, dus als u wilt boeken, ontvangt u een boekingsformulier. Dit moet worden ingevuld, ondertekend en teruggestuurd. De boeking is dan definitief, waarna wij vervolgens voor u verder aan de slag gaan. Onze boekingsbevestiging/factuur ontvangt u als alle reisonderdelen zijn bevestigd.

 • Bezoek op afspraak bij u thuis
  Om een zo persoonlijk mogelijke reis te ontwerpen, kunt u een reisvoorstel of uw wensen samen met ons bij u thuis of elders bespreken. Wanneer het u schikt, ook 's avonds of in het weekend. Maak een afspraak en uw droomreis begint dan al achter de voordeur!
  Als wij vanuit Zuid-Amerika werken wordt een bezoek aan huis uiteraard lastig. In dat geval kunnen we met u videobellen.

 • Duurzaamheid
  Amedida Travel probeert zo bewust mogelijk om te gaan met de natuur en het milieu. Wij werken daarom zo min mogelijk met papier: het contact verloopt vrijwel uitsluitend via telefoon en 
  e-mail en onze klanten kunnen inloggen om al het 'papierwerk' ten behoeve van hun reis te downloaden. Onze producten, bestemmingen en accommodaties presenteren wij niet in een brochure, maar op de website. Op deze manier is de informatie altijd up-to-date, zonder het milieu te belasten.

ContactgegevensAmedida Travel


Telefoon
: 
            +31 (0)70 - 393.93.45 
            maandag t/m zaterdag 09:00-18.00 uur 

E-mail:  info@amedidatravel.nl


Correspondentie-adres

Mgr. Bekkerslaan 303
2286 CL  Rijswijk Z.H.