Uruguay

Uruguay

Uruguay, het best bewaarde geheim van Zuid-Amerika: authentiek en ongerept. 
Met ruim 600 kilometer verlaten stranden, ecotoerisme, honderden vogelsoorten, tannatwijn, tango, gaucho's en uitstekende accommodaties is het een zeer veelzijdige en veilige reisbestemming. De bevolking is uiterst vriendelijk en behulpzaam. Soms waan je je terug in de jaren '50, met de moderne gemakken van nu.

 • In vergelijking met buurlanden Argentinië en Brazilië is Uruguay klein. Maar met zijn 3 miljoen inwoners is het er enorm rustig. 
  Het land is bekend om zijn uitgebreide veestapel, grazend te zien op de golvende vlaktes of in de lage heuvels. De gaucho's te paard zorgen voor het bijeen drijven van de koeien en schapen.
 • Hoofdstad Montevideo telt ruim 1 miljoen inwoners, maar is gemoedelijk en totaal anders dan overbuurman Buenos Aires. De wolkenkrabbers aan de kust zijn gemixt met art-deco- en koloniale gebouwen. In La Ciudad Vieja (de oude stad) is altijd van alles te beleven.
 • De 600 kilometer lange kustlijn heeft behalve eindeloze stranden ook zeeleven te bieden. Zo is bij Cabo Polonio een zeeleeuwenkolonie te vinden, te bereiken door een tocht per 4WD via de bewegende zandduinen. In La Pedrera zijn in de (Uruguayaanse) wintermaanden walvissen te spotten.
 • Vlak achter de kust bevinden zich op diverse plaatsen moeraslanden met grote lagune's, eldorado's voor vissers en vogelaars. Hier zijn bijvoorbeeld regelmatig roze flamingo's waar te nemen. 
 • Meest bekende plaats van Uruguay is waarschijnlijk Punta del Este: gevierde celebreties en andere rijke bezoekers brengen hier 's zomers hun vakantie door.
  Dit jet-set oord aan de kust is buiten het hoogseizoen (december-maart) zeer rustig en zeker een bezoek waard. Er is veel strand- en watervertier en er zijn diverse excursiemogelijkheden naar onder meer het eiland van de zeeleeuwen.
  Exclusief, maar veel kleiner en rustiger is 'zusje' José Ignacio. Ook hier veel watersporten, zoals zeevissen, wind- en kitesurfen, maar tevens paardrijden op het strand, fietsen en walvisspotten. 
 • Uruguay heeft met Colonia del Sacramento een van de best bewaarde koloniale plaatsen van Zuid-Amerika. Vanuit Buenos Aires worden veel dagexcursies naar dit oude plekje gemaakt, maar eigenlijk doe je Colonia hiermee tekort. Zowel in het historische centrum zelf als daarbuiten bevinden zich prima accommodaties, die zich lenen voor een langer verblijf.
 • In het westen van het land zijn diverse warmwaterbronnen te vinden. Een aantal daarvan zijn echte wellnesscentra; anderen zijn alleen maar om in te zwemmen, met een fantastisch uitzicht over het platteland van Uruguay.
 • Eveneens in het westen bevindt zich de Río Uruguay. Deze rivier trekt vooral vissers en liefhebbers van vogels. 
 • De diverse estancia's zijn heerlijke plekken om een paar dagen te relaxen en te genieten van het Uruguayaanse plattelandsleven. U kunt hier bovendien de gaucho's aan het werk zien of zelf rijden op de beschikbare paarden.
 • Tenslotte het carnaval in Montevideo: Uruguay heeft het langstdurende carnaval ter wereld. Gedurende 80(!) dagen, vanaf januari tot midden maart, vinden vele festiviteiten, optochten en muzikale optredens plaats. Reist u gedurende deze periode, dan mag u dit niet missen!

Uruguay heeft goede wegen, waardoor het land prima met een huurauto verkend kan worden.
Beleef Uruguay!

Over ons

 

 

 

 

Bienvenidos!


Welkom bij Amedida Travel!

De ECHTE specialist voor Argentinië, Uruguay, Chili en het zuiden van Bolivia... 

Want wij wonen en werken in zowel Argentinië als in Nederland.
Jorge, Argentijn, in zijn geboorteland en ik in beide landen. 
Tussen de locals, altijd op zoek naar bijzondere, exclusieve en onontdekte plekken.

Highlights vinden wij mooi, maar nog liever delen we deze 'geheime' plekken met u. Zodat u met ons op plaatsen komt waar anderen zelfs nog nooit van hebben gehoord.

Aan de hand van onze eigen reiservaringen ontwerpen we samen met u uw droomreis: een belevenis die echt uniek is. Alles
"A medida", dwz 100% op maat.
 

Wat bieden wij?

 onze Zuid-Amerikaanse passie

 onze eigen, unieke reiservaringen

 onze specialistische, lokale
  kennis

 eigenaren als aanspreekpartner,
  ook tijdens uw reis 

 persoonlijk advies

• bijzondere bestemmingen

 100% maatwerk

• 24/7 bereikbaarheid tijdens
   uw reis

 betrouwbare, professionele
   lokale partners die we
   zelf kennen

 kleinschalige accommodaties

 financiële zekerheid (SGR)

• en uiteraard... uw mooiste reis!


Wij gaan tot het uiterste om u het beste van Argentinië, Uruguay, Chili en het zuiden van Bolivia te laten zien. 

Graag tot ziens, hasta pronto!


Marina Loeve, oprichter/eigenaar 

Wie wij zijn en onze werkwijze