Colonia del Sacramento

Uruguay heeft met Colonia del Sacramento een van de best bewaarde koloniale plaatsen van Zuid-Amerika. Het historische centrum, in 1680 gesticht door de Portugezen,  staat dan ook niet voor niets op de Werelderfgoedlijst. 

Al wandelend door de kleine, smalle straatjes over de hobbelige keien waan je je terug in de tijd. De ijzeren straatlantaarns, de tegeltableaus aan de gevels als straatnaambordjes, de typische lage koloniale gebouwen en winkeltjes zorgen voor een historische sfeer. Tel hierbij op de (nog rijdende) oldtimers en het plaatje is compleet.
Een kijkje in de Calle de los Suspiros (Straat der Zuchten) mag niet ontbreken, evenals een klim op de vuurtoren, waar u een mooi uitzicht op Colonia en de Río de la Plata te wachten staat.

In het weekend komt de bevolking van Colonia 's avonds in het oude centrum bijeen om samen muziek te maken. Wie zin heeft om te komen doet mee, waardoor de samenstelling van de muzikanten steeds weer wisselt. Voordat er wordt gespeeld, worden vuren aangestoken, waarbij trommels worden verwarmd.Vervolgens gaan de muzikanten op pad, trommelend door de straatjes van Colonia. Uruguayanen sluiten zich spontaan aan om te dansen, waarbij het geen probleem is om als toerist ook mee te doen. Als men na enige tijd terugkeert, zijn de vuren gedoofd en gaat iedereen weer terug naar huis of hotel.

Colonia is vanuit Buenos Aires per snelle en comfortabele ferry in een klein uurtje te bereiken. Het is dan ook mogelijk een dagexcursie te maken, maar eigenlijk doe je de plaats hiermee tekort. Zowel in het historische centrum zelf als daarbuiten bevinden zich prima accommodaties, die zich lenen voor een langer verblijf. 

Fotogalerij

Over ons

 

 

 

 

Bienvenidos!


Welkom bij Amedida Travel!

De ECHTE specialist voor Argentinië, Uruguay, Chili en Patagonië...

want wij leven en reizen altijd een deel van het jaar in Argentinië. Wonend tussen de locals, op zoek naar bijzondere, exclusieve en onontdekte plekken.
Highlights vinden wij mooi, maar nog liever delen wij deze 'geheime' plekken met u. Zodat u met ons op plaatsen komt waar andere reisorganisaties zelfs nog nooit van hebben gehoord.

Onze eigen ervaringen delen wij graag. Samen met u ontwerpen we uw droomreis: een belevenis die 100% op maat en dus uniek is.

Wij gaan tot het uiterste om u het beste van Argentinië, Uruguay en Chili te laten zien. 

Hierbij hoort ook dat Amedida Travel vanuit Buenos Aires werkt.
 

Wat bieden wij?

 onze passie

 onze eigen, unieke reiservaringen

 onze specialistische, lokale kennis

 eigenaren als aanspreekpartner 

 persoonlijk advies

• bijzondere bestemmingen

 100% maatwerk

• 24/7 bereikbaarheid tijdens uw reis

 betrouwbare, professionele lokale partners

 kleinschalige accommodaties

 financiële zekerheid (SGR)

• en nog veel meer...


Graag tot ziens, hasta pronto!


Marina Loeve, oprichter/eigenaar 

Wie wij zijn en onze werkwijze