Groot en klein

Dag 1

Aankomst Argentinië
Met een rechtstreekse vlucht per KLM arriveert u op het internationale vliegveld van Buenos Aires. Hier wordt u hartelijk verwelkomd en met een privétransfer naar uw hotel gebracht.

Dag 2

Buenos Aires 
- City en tango
Deze dag kunt u naar eigen wens invullen en kennismaken met Buenos Aires, het 'Parijs van Zuid-Amerika'.
Breng eens een bezoek aan de oudste delen van de stad, zoals de tangowijken San Telmo en La Boca. Of ga naar Plaza de Mayo, waar zich het roze presidentiële paleis bevindt. Steek de breedste straat ter wereld over, de Avenida 9 de Julio. En neem eens een kijkje in de chique wijk Recoleta, waar zich ook de enorme begraafplaats van beroemde Argentijnen als Evita Perón bevindt.


In de avond wordt u opgehaald en kunt u als VIP-gast genieten van een heerlijk diner tijdens een wervelende tangoshow!
(Maaltijden: ontbijt, diner)

Dag 3

Salta
Per privétransfer wordt u naar de lokale luchthaven van Buenos Aires gebracht. Hier vandaan vliegt u in ongeveer 2 uur naar Salta.
Eenmaal aangekomen haalt u uw huurauto op om naar uw accommodatie voor de komende twee nachten te rijden. Deze bevindt zich in San Lorenzo, even buiten Salta, in een prachtige groene omgeving.
(Maaltijd: ontbijt)

Dag 4

Salta, 'la linda'
Vandaag heeft u de mogelijkheid Salta en nabije omgeving te verkennen. 
Salta wordt ook wel 'la linda', de schone, genoemd en is omgeven door het prachtige Andesgebergte. Deze relaxte koloniale plaats in het noordwesten van Argentinië heeft mooie koloniale gebouwen. Een tochtje met de kabelbaan geeft bij helder weer een prachtig uitzicht op de stad te zien. 
In Salta zijn vele restaurantjes te vinden, waarvan sommige 's avonds ook traditionele live volksmuziek en dans bieden.
Ook de natuur rondom uw accommodatie nodigt uit tot nadere verkenning. U kunt hier heerlijk wandelen en paardrijden.
(Maaltijd: ontbijt)

Dag 5

Quebrada de Humahuaca / Tilcara (+ 2 ¾ uur)
Na het ontbijt vertrekt u met uw huurauto naar het noorden, in de richting van de Humahuacakloof. Dit van oudsher bewoonde gebied staat op de Werelderfgoedlijst en heeft een kleurrijke indianenclutuur. De kloof is prachtig om doorheen te rijden en de bergen zijn soms spectaculair met hun groene, oker, rode, witte en grijze kleuren.
 
Op weg naar het einddoel van vandaag, het dorp Tilcara, passeert u Purmamarca. Deze plaats ligt aan de voet van de 'berg met de zeven kleuren' en heeft een levendige kunstnijverheidsmarkt.
(Maaltijd: ontbijt) 

Dag 6

 

Salinas Grandes / Humahuaca
Of u kiest voor een bezoek aan de Salinas Grandes, de enorme zoutmeren, of verder de Humahuacakloof inrijdt in de richting van Bolivia: het wordt opnieuw een prachtige dag met veel natuurschoon.
U overnacht weer in Tilcara.
(Maaltijd: ontbijt)

Dag 7

 

Cachi (+ 6 uur)
Vandaag is het einddoel Cachi. Om de dag zoveel mogelijk te benutten is een vroeg vertrek aan te raden.

Tot even voorbij Salta rijdt u via geasfalteerde wegen in de richting van een van de mooiste trajecten van Argentinië: de Valle de Calchaquíes. Via de 'Recta del Tin-Tin', ooit gemaakt door de Inca's, en de spectaculaire Cuesta del Obispo bereikt u een hoogte van 3348 meter. Geniet hier van het fantastische uitzicht! De route loopt verder door het Parque Nacional Los Cardones, waar u omringd bent door metershoge cactussen. 

Na een prachtige tocht komt u aan in Cachi, een mooi dorpje met witte, lage adobe (lemen) huizen en winkeltjes.
(Maaltijd: ontbijt)

Dag 8
 

Valle de Calchaquíes / Cafayate (+ 4 uur)
De rit die u vandaag richting Cafayate maakt, voert u via de beroemde Ruta 40 door de rest van de schitterende Valle de Calchaquíes. De rotsformaties, ontstaan na miljoenen jaren van erosie, zijn bijna buitenaards. En u zult, net als wij, overdonderd zijn wanneer u door de Quebrada de las Flechas rijdt: een kloof met rotsen die als pijlen recht omhoog de lucht in steken, aan beide zijden van de weg.
Eenmaal in de buurt van Cafayate verandert het landschap en wordt het groener. Hier bevinden zich de wijngaarden en bodega's, op ruim 1600 meter hoogte. Cafayate staat bekend om zijn witte Torrontéswijn, maar produceert ook heerlijke andere wijnen.

De komende twee nachten verblijft u in een uitstekende accommodatie, met uitzicht op de wijngaarden!
(Maaltijd: ontbijt)

Dag 9

Cafayate
Deze dag is vrij te besteden.
U kunt een bezoek brengen aan een van de bodega's en proeven van hun wijnen. Bijvoorbeeld het wijnhuis Etchart, ook bezocht door Willem-Alexander en Maximá, of laat u rondleiden bij Michel Torino. Zo zijn er vele mogelijkheden, de keuze is aan u!

Op zoek naar nog meer natuurschoon? Rijd dan naar Tafi del Valle, een mooie autorit van zo'n anderhalf uur.
Natuurlijk kunt u ook heerlijk ontspannen en een duik in het zwembad van uw accommodatie nemen.
(Maaltijd: ontbijt)

Dag 10

Quebrada de las Conchas / Salta (+ 2 ½ uur)
Vanuit Cafayate rijdt u via de Quebrada de las Conchas in noordelijke richting naar Salta. Deze goed berijdbare (geasfalteerde) weg voert u opnieuw langs schitterende rotsformaties in diverse kleuren. Onderweg zult u een aantal natuurlijke 'beeldhouwwerken' tegenkomen, compleet met bijnamen als bijv. het amfitheater en de kikker.
U overnacht ditmaal in Salta zelf, bij de eigenaresse van bodega Etchart, het wijnhuis dat u wellicht in Cafayate heeft bezocht.
(Maaltijd: ontbijt) 

Dag 11

Uruguay / Colonia del Sacramento
Vandaag komt er een einde aan uw verblijf in het noordwesten van Argentinië.
U rijdt naar de luchthaven van Salta en levert hier de huurauto in. Vervolgens vliegt u naar Buenos Aires, vanwaar u met een transfer naar de haven wordt gebracht voor de overtocht per ferry naar Colonia in Uruguay.
In Colonia wordt u opgewacht en naar uw accommodatie gebracht, waar u drie nachten zult verblijven. 
(Maaltijd: ontbijt)

Dag 12

Colonia
Vandaag kunt u naar eigen idee invullen en kennismaken met het historische centrum van Colonia del Sacramento. Deze mooie plek staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Wandelend tussen de oude koloniale gebouwen door de hobbelige straatjes waant u zich terug in de tijd. Niet in de laatste plaats door de (goed onderhouden) oldtimers!
Beklim de vuurtoren en geniet van het prachtige uitzicht op Colonia en de Río de la Plata.
(Maaltijd: ontbijt)

Dag 13

Colonia - Carmelo: wijntour
In de ochtend wordt u opgehaald door onze lokale (Engelstalige) sommelier en gids voor een uitgebreide privé-wijntour.
In de omgeving van Colonia en Carmelo maakt u kennis met twee Uruguayaanse bodega's en hun diverse wijnen en grappa's. Ook geniet u hier van een heerlijke 3-gangenlunch, natuurlijk vergezeld van wijn van het huis.
Aan het einde van de trip wordt u weer naar uw accommodatie in Colonia gebracht.
(Maaltijden: ontbijt, lunch)

Dag 14

 

Montevideo (+ 2 ½ uur)
Uw verblijf in Colonia is ten einde. U neemt vandaag uw huurauto in ontvangst en rijdt naar Montevideo, de hoofdstad van Uruguay.
Het is mogelijk voor een minder snelle route te kiezen en te genieten van alles wat u onderweg tegenkomt.
U verblijft twee nachten in een mooie wijk van Montevideo, vlakbij het strand.
(Maaltijd: ontbijt)

Dag 15

Montevideo
Een dag om vrij te besteden. De hoofdstad van Uruguay telt ruim 1,5 miljoen inwoners, maar is gemoedelijk en totaal anders dan overbuurman Buenos Aires. De wolkenkrabbers aan de kust zijn gemixt met art-deco- en koloniale gebouwen.

Een bezoek aan de Ciudad Vieja (oude stad) mag u zeker niet missen. En neem ook eens een kijkje bij het Palacio Lapido, de Plaza del Entrevero en de Plaza Libertad. Voor een 'buitengevoel' is het heerlijk om langs de Río de la Plata te wandelen of naar het strand te gaan.

Tip: in de Mercado de Puerto kunt u terecht voor een heerlijke lunch. Vlees, vis en kaas zijn er in overvloed en alles vers klaargemaakt!
(Maaltijd: ontbijt)

Dag 16

Rocha (+2 ½ uur)
U verlaat de stad om in ruim 2 uur oostwaarts richting Rocha te rijden.
Estancia Guardia del Monte is de komende dagen uw thuis. 
Deze eeuwenoude estancia ligt in het binnenland, weg van de bewoonde wereld. De omgeving is prachtig en rijk aan vogels. De service is uitstekend en zeer persoonlijk; eigenaresse Alicia is ook uw gastvrouw.
Behalve relaxen kunt u hier uitstekend wandelen en paardrijden. Een rit over het strand naar Cabo Polonio met een van de gaucho's is een echte aanrader.
(Maaltijden: volpension)

Dag 17 - 18

Rocha
Geniet deze dagen van het Uruguayaanse leven! Naast het verkennen van de prachtige omgeving van de estancia, is het ook mogelijk met de auto naar de kust te rijden. Denk hierbij aan een dagtrip naar Cabo Polonio, het ongerepte vissersplaatsje met zijn kolonie zeeleeuwen, of bijvoorbeeld La Pedrera, José Ignacio of Punta del Este.
(Maaltijden: volpension)
 

Dag 19

Argentinië - Buenos Aires
Aan alles komt een einde, helaas ook aan uw verblijf in Uruguay. U verlaat de estancia om terug te rijden naar Montevideo. Op de luchthaven levert u de huurauto in en aansluitend vliegt u naar Buenos Aires.

Op de luchthaven in Argentinië wordt u opgewacht en vervolgens naar uw accommodatie gebracht.
(Maaltijd: ontbijt)

Dag 20 Vertrek Argentinië 
Geniet nog even van Buenos Aires, voordat u naar Nederland reist.  
In de middag wordt u met een privétransfer bij het hotel opgehaald en naar het internationale vliegveld van Buenos Aires gebracht voor uw KLM-vlucht naar Nederland.
(Maaltijd: ontbijt) 
Dag 21 Aankomst Nederland
Einde van een prachtige reis waarin u kennis heeft gemaakt met twee verschillende Zuid-Amerikaanse landen.

Beste reistijd: oktober t/m april.

N.B. Wanneer u liever niet zelf wilt rijden is het mogelijk deze reis met begeleide excursies te maken. Wij informeren u hier graag over. Reissom op aanvraag.

Over ons

 

 

 

 

Bienvenidos!


Welkom bij Amedida Travel!

De ECHTE specialist voor Argentinië, Uruguay, Chili en het zuiden van Bolivia... 

Want wij wonen en werken in zowel Argentinië als in Nederland.
Jorge, Argentijn, in zijn geboorteland en ik in beide landen. 
Tussen de locals, altijd op zoek naar bijzondere, exclusieve en onontdekte plekken.

Highlights vinden wij mooi, maar nog liever delen we deze 'geheime' plekken met u. Zodat u met ons op plaatsen komt waar anderen zelfs nog nooit van hebben gehoord.

Aan de hand van onze eigen reiservaringen ontwerpen we samen met u uw droomreis: een belevenis die echt uniek is. Alles
"A medida", dwz 100% op maat.
 

Wat bieden wij?

 onze Zuid-Amerikaanse passie

 onze eigen, unieke reiservaringen

 onze specialistische, lokale
  kennis

 eigenaren als aanspreekpartner,
  ook tijdens uw reis 

 persoonlijk advies

• bijzondere bestemmingen

 100% maatwerk

• 24/7 bereikbaarheid tijdens
   uw reis

 betrouwbare, professionele
   lokale partners die we
   zelf kennen

 kleinschalige accommodaties

 financiële zekerheid (SGR)

• en uiteraard... uw mooiste reis!


Wij gaan tot het uiterste om u het beste van Argentinië, Uruguay, Chili en het zuiden van Bolivia te laten zien. 

Graag tot ziens, hasta pronto!


Marina Loeve, oprichter/eigenaar 

Wie wij zijn en onze werkwijze