Argentinie Totaal

Dag 1

Aankomst Argentinië
Met een directe vlucht per KLM arriveert u op het internationale vliegveld van Buenos Aires (Ezeiza). Hier wordt u verwelkomd door een Nederlandstalige gids.
Met een privétransfer gaat u naar uw hotel.

Dag 2

Buenos Aires - Citytour

Op deze eerste dag in Argentinië maakt u een privétour met een Nederlandstalige gids. U maakt kennis met Buenos Aires, het 'Parijs van Zuid-Amerika'. U bezoekt Puerto Madero, het nieuwe, futuristische Buenos Aires, maar ook de oudste delen, zoals de tangowijken San Telmo en La Boca. Verder komt u op Plaza de Mayo, waar zich het roze presidentiële paleis bevindt, en de breedste straat ter wereld, de Avenida 9 de Julio. Ook komt een bezoek aan de chique wijk Recoleta
aan bod, met de begraafplaats van beroemde Argentijnen als Evita Perón.
De rest van de dag is vrij te besteden.
(Maaltijd: ontbijt)

Dag 3

Buenos Aires - Tango
Overdag is vrij te besteden.
's Avonds wordt u opgehaald om te dineren en tegelijkertijd te genieten van een wervelende tangoshow. Uiteraard wordt u weer naar uw hotel teruggebracht.
(Maaltijden: ontbijt, diner) 

Dag 4

Patagonië - Peninsula Valdés
U wordt naar de luchthaven vervoerd om vandaag naar Patagonië te vliegen. Bij aankomst in Puerto Madryn of Trelew wordt u afgehaald en naar uw accommodatie in Puerto Madryn of Peninsula Valdés gebracht. Hierbij maakt u onderweg al kennis met de ruige vlaktes van Patagonië. Wellicht ziet u nandoes, guanaco's of Patagonische hazen.
De komende dagen maakt u ook kennis met de dierenwereld van de Atlantische Oceaan: walvissen, orca's, dolfijnen, zeeleeuwen, pinguïns, zeeolifanten.
(Maaltijden – ontbijt, diner)

Dag
5 en 6

Patagonië - Peninsula Valdés
Dit zijn dagen om niet te vergeten! U wandelt tussen de pinguïns en wellicht ook zeeleeuwen, zeeolifanten en pelsrobben. Als de weersomstandigheden het toelaten, is het mogelijk een excursie per catamaran of zodiac naar de walvissen te maken. Deze zuidkapers komen in onze herfst-/wintermaanden naar de baaien rond Peninsula Valdés om zich voort te planten. Ze verblijven dan vlak voor de kust. Met een beetje geluk vaart u hier midden tussen deze enorme dieren en kunt u ze bijna aanraken!
(Maaltijden: ontbijt, lunch, diner) 

Dag 7

 

Patagonië - El Calafate
U wordt naar de luchthaven gebracht, vanwaar u naar El Calafate in zuidelijk Patagonië vliegt. Hier zult u kennismaken met de wereld van het ijs. Op de luchthaven wordt u opgehaald en naar uw accommodatie gebracht. Afhankelijk van het aankomsttijdstip heeft u wellicht nog tijd voor een korte kennismaking met het plaatsje of de omgeving.
El Calafate is het uitgangspunt voor vele excursies en gelegen aan het Lago Argentino. Dit meer is het grootste in Patagonië.
(Maaltijd: ontbijt)

Dag 8

 

Patagonië - Perito Moreno
Een bezoek aan het Nationale Park Los Glaciares is een must voor elke Argentiniëbezoeker, waarbij de Perito Morenogletsjer zonder twijfel de mooiste in het hele gebied is.
Tijdens deze dagexcursie komt u oog in oog te staan met deze overweldigende gletsjer. Al wandelend kunt u genieten van de enorme ijsmuren, waar af en toe met veel lawaai delen van afbreken en in het water vallen. Langs de wandelpaden zijn diverse mogelijkheden om foto's te maken.
Later op de dag maakt u een boottocht op het Lago Argentino, om de ijsmassa's van een hele andere kant te bekijken.
Optioneel is het mogelijk een minitrekking over de gletsjer te maken. Het is raadzaam dit van tevoren vast te leggen. 
(Maaltijd: ontbijt)

Dag 9
 

Patagonië - omgeving El Calafate
Vandaag is een dag om vrij te besteden. 
Een optie voor deze dag zou de excursie naar de uitzichtpunten boven de meren van Argentino en Roca kunnen zijn. Na de prachtige vergezichten hier arriveert u na ongeveer een uur bij een estancia (herenboerderij), waar u wordt u verwelkomd met traditionele hapjes. Vervolgens maakt u een tour over het landgoed. Een korte wandeling geeft ook hier mooie Patagonische vergezichten te zien.
Aan het begin van de middag zult u getuige zijn van het traditionele schaapscheren, waarna u kunt genieten van een Patagonische barbecue.
Na de maaltijd maakt u een wandeling langs de oevers van het Lago Argentino. Hier zijn unieke rotsformaties en een grote diversiteit aan flora en fauna te vinden.
(Maaltijd: ontbijt)

Dag 10

Buenos Aires
Privétransfer naar de luchthaven van El Calafate. U vliegt naar Buenos Aires, waar u wordt opgehaald en naar uw hotel gebracht. U verblijft hier één nacht.
(Maaltijd: ontbijt)

Dag 11

Salta, 'la linda'
Privétransfer naar de lokale luchthaven van Buenos Aires voor uw vlucht naar Salta. Na aankomst hier wordt u naar uw accommodatie vervoerd.
Salta wordt ook wel 'la linda', de schone, genoemd en is omgeven door het prachtige Andesgebergte. Deze relaxte koloniale plaats in het noordwesten van Argentinië heeft mooie koloniale gebouwen. De kabelbaan geeft bij helder weer een prachtig uitzicht op de stad te zien. 
In Salta zijn vele restaurantjes te vinden, waarvan sommige 's avonds ook traditionele live volksmuziek en dans bieden.
U kunt kiezen of u in accommodatie in de stad zelf of juist daarbuiten wilt verblijven.
(Maaltijd: ontbijt)

Dag 12

Vallei van Humahuaca
Na het ontbijt vertrekt u voor een dagexcursie naar de Humahuacakloof. Dit van oudsher bewoonde gebied heeft een kleurrijke indianencultuur.
Op weg naar het einddoel, het dorp Humahuaca, passeert u Purmamarca. Deze plaats ligt aan de voet van de 'berg met de zeven kleuren'. Verderop komt u in het levendige Tilcara en passeert u diverse kleine indianendorpen, gelegen in een prachtig berglandschap.
Voordat u aan het eind van de dag weer naar Salta terugkeert is er nog een bezoek aan Jujuy, met zijn grote hoofdplein en kathedraal.
(Maaltijden: ontbijt, lunch)

Dag 13

Cafayate - Quebrada en wijngaarden
Vandaag een dagexcursie ten zuiden van Salta. Via tabaksplantages wordt naar Dique Cabral Corral gereden, een enorm waterbekken.
De rit wordt vervolgd door de kloof (Quebrada) van Cafayate, met spectaculaire rotsformaties en natuurlijke amphitheaters. Tenslotte komt het einddoel Cafayate in zicht. Hier wordt een van de vele bodega's bezocht, die de fruitige witte Torrontéswijnen produceren. U kunt hier proeven!
Tenslotte keert u weer terug naar Salta.
(Maaltijden: ontbijt, lunch)

Dag 14

Iguazú
Met een privétransfer wordt u naar de luchthaven van Salta gebracht, om hiervandaan door te vliegen naar Iguazú.
Op de luchthaven van Iguazú wordt u opgehaald en naar uw hotel vervoerd.
De rest van de dag is ter vrije besteding.
Als u in het Sheraton Hotel verblijft, bevindt u zich al in het Nationale Park Iguazú: de eerste kennismaking met de watervallen!
(Maaltijd: ontbijt)

Dag 15

 

Iguazú - watervallen Braziliaanse zijde
Vandaag staat een van de mooiste natuurfenomenen ter wereld op het programma: de watervallen van Iguazú. De ruim 270 watervallen liggen op de grens van Argentinië en Brazilië. Samen vormen ze een geheel van meer dan 2,5 kilometer breed. 
Na het ontbijt wordt u opgehaald en over de grens naar Brazilië gebracht. Onder leiding van uw gids kunt u genieten van de spectaculaire uitzichten.
Wanneer u zich op een van de platforms bevindt voelt u letterlijk het water! 
In de loop van de dag wordt u weer teruggebracht naar het hotel.
(Maaltijd: ontbijt)

Dag 16

Iguazú - watervallen Argentijnse zijde
Op deze dag kunt u de watervallen van een geheel andere kant zien. Behalve een treintje biedt het Argentijnse gedeelte van het Nationale Park een goed netwerk van wandelpaden. Deze lopen boven en langs de watervallen. Er zijn verschillende routes, die gedeeltelijk ook voor mindervaliden toegankelijk zijn.
Tijdens de wandelingen geven tropische planten, exotische vogels en vlinders nog meer glans aan de ontmoeting met Iguazú. 
(Maaltijd: ontbijt)

Dag 17

Buenos Aires
Met een privétransfer gaat u naar de luchthaven van Iguazú. U vliegt naar Buenos Aires, waar u nog één nacht verblijft.
Hier wordt u opgehaald en naar uw accommodatie gebracht.
(Maaltijd: ontbijt) 
Dag 18 Vertrek Argentinië 
Geniet nog even van Buenos Aires voordat u naar Nederland reist.
In de middag wordt u met een privétransfer bij het hotel opgehaald en naar het internationale vliegveld van Buenos Aires gebracht voor uw KLM-vlucht naar Nederland.
(Maaltijd: ontbijt) 
Dag 19 Aankomst Nederland

Uiteraard kunt u uw verblijf verlengen met een van de vele andere mogelijkheden die Argentinië en Uruguay te bieden hebben. Wij helpen u hier graag bij.

Het is ook mogelijk de reis te combineren met Costa Rica, Chili, Brazilië of Peru. Met behulp van ons lokale netwerk in Zuid-Amerika kan een mooie reis op maat worden samengesteld.
 

Over ons

 

 

 

 

Bienvenidos!


Welkom bij Amedida Travel!

De ECHTE specialist voor Argentinië, Uruguay, Chili en het zuiden van Bolivia... 

Want wij wonen en werken in zowel Argentinië als in Nederland.
Jorge, Argentijn, in zijn geboorteland en ik in beide landen. 
Tussen de locals, altijd op zoek naar bijzondere, exclusieve en onontdekte plekken.

Highlights vinden wij mooi, maar nog liever delen we deze 'geheime' plekken met u. Zodat u met ons op plaatsen komt waar anderen zelfs nog nooit van hebben gehoord.

Aan de hand van onze eigen reiservaringen ontwerpen we samen met u uw droomreis: een belevenis die echt uniek is. Alles
"A medida", dwz 100% op maat.
 

Wat bieden wij?

 onze Zuid-Amerikaanse passie

 onze eigen, unieke reiservaringen

 onze specialistische, lokale
  kennis

 eigenaren als aanspreekpartner,
  ook tijdens uw reis 

 persoonlijk advies

• bijzondere bestemmingen

 100% maatwerk

• 24/7 bereikbaarheid tijdens
   uw reis

 betrouwbare, professionele
   lokale partners die we
   zelf kennen

 kleinschalige accommodaties

 financiële zekerheid (SGR)

• en uiteraard... uw mooiste reis!


Wij gaan tot het uiterste om u het beste van Argentinië, Uruguay, Chili en het zuiden van Bolivia te laten zien. 

Graag tot ziens, hasta pronto!


Marina Loeve, oprichter/eigenaar 

Wie wij zijn en onze werkwijze