Druivenoogstfeesten in Mendoza

Druivenoogstfeesten in Mendoza

Ter ere van het begin van de druivenoogst wordt in de meest prestigieuze wijnregio van Argentinië jaarlijks een groot festival gehouden. De geschiedenis van deze zgn. 'Vendimia' gaat terug tot in de 17e eeuw.

Tussen 28 februari en 10 maart a.s. is Mendoza 'the place to be'. In de periode voorafgaand aan de oogst vinden druivenfestiviteiten plaats om lokale druivenkoninginnen te kiezen. De 18 finalistes geven op vrijdag het startsein voor de Koninginnenparade door de straten van Mendoza. Iedere 'Reina' (= koningin) vertegenwoordigt haar regio met decoratieve kostuums en vervoermiddelen.
Op zaterdagochtend vindt een tweede parade plaats waarbij onder meer gaucho's te paard en traditioneel geklede dansers de regionale culturen vertegenwoordigen. De hoofdact is op zaterdagavond 7 maart, als de nieuwe druivenoogstkoningin wordt gekroond.

Dit alles is natuurlijk pas compleet als u in een echte luxe wijn-accommodatie verblijft. Bijvoorbeeld waar u wakker wordt met uitzicht op de zowel het Andesgebergte als de wijngaarden. Of waar u verwend wordt met een wijnmassage. En uiteraard kunt genieten van uitstekende wijnen, gecombineerd met een heerlijk diner van Argentinië's beroemdste chef-kok Francis Mallmann.


Wilt u dit ook eens meemaken? Informeer bij ons naar de mogelijkheden. En voor de 'Vendimia' geldt: wacht niet te lang, maar boek tijdig! 

Over ons

 

 

 

 

Bienvenidos!


Welkom bij Amedida Travel!

De ECHTE specialist voor Argentinië, Uruguay, Chili en Patagonië...

want wij leven en reizen altijd een deel van het jaar in Argentinië. Wonend tussen de locals, op zoek naar bijzondere, exclusieve en onontdekte plekken.
Highlights vinden wij mooi, maar nog liever delen wij deze 'geheime' plekken met u. Zodat u met ons op plaatsen komt waar andere reisorganisaties zelfs nog nooit van hebben gehoord.

Onze eigen ervaringen delen wij graag. Samen met u ontwerpen we uw droomreis: een belevenis die 100% op maat en dus uniek is.

Wij gaan tot het uiterste om u het beste van Argentinië, Uruguay en Chili te laten zien. 

Hierbij hoort ook dat Amedida Travel vanuit Buenos Aires werkt.
 

Wat bieden wij?

 onze passie

 onze eigen, unieke reiservaringen

 onze specialistische, lokale kennis

 eigenaren als aanspreekpartner 

 persoonlijk advies

• bijzondere bestemmingen

 100% maatwerk

• 24/7 bereikbaarheid tijdens uw reis

 betrouwbare, professionele lokale partners

 kleinschalige accommodaties

 financiële zekerheid (SGR)

• en nog veel meer...


Graag tot ziens, hasta pronto!


Marina Loeve, oprichter/eigenaar 

Wie wij zijn en onze werkwijze